f



Can't connect to Express 10g 'homepage'

(I hope this is the right ng for this post... if not please advise).

I'm a developer who uses MySQL but thought I'd try the new Oracle Express. 

The install went ok on Debian testing but when I try to get to:
localhost:8080/apex in FireFox I get a 'connection refused' pop-up. 

The lsnrctl command works ok.

I do have Apache2 running but that looks at port 80 so there should be no
conflict. I can get to localhost:631 for cups without issue.

If anyone has any suggestions I'm all ears. If not, I'll just give up the
ghost and go back to my old stand-by.

Thanks guys,

Al
Jaya123: Your office on the web!
http://www.jaya123.com




0
anc3593 (68)
3/20/2006 9:48:56 PM
comp.databases.oracle.server 22978 articles. 1 followers. Post Follow

0 Replies
525 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 54

Reply:

Similar Artilces:

'^=' and '~='?
Hello, What is the difference between '^=' and '~='? Thanks, Duckhye ...

'is not' or '!='
A newbie question to you; what is the difference between statements like: if x is not None: and if x != None: Without any context, which one should be preferred? IMHO, the latter is more readable. On 2014-08-18 21:35, ElChino wrote: > A newbie question to you; what is the difference between statements > like: > if x is not None: > and > if x != None: > > Without any context, which one should be preferred? > IMHO, the latter is more readable. > "x == y" tells you whether x and y refer to objects that are equal. "x is y" tells you whether x and y actually refer to the same object. In the case of singletons like None (there's only one None object), it's better to use "is". "ElChino" <elchino@cnn.cn>: > A newbie question to you; what is the difference between statements > like: > if x is not None: > and > if x != None: Do the following: take two $10 bills. Hold one bill in the left hand, hold the other bill in the right hand. Now, the bill in the left hand "is not" the bill in the right hand. However, the bill in the left hand "==" the bill in the right hand. > Without any context, which one should be preferred? > IMHO, the latter is more readable. In almost all cases, both tests would result in the same behavior. However, the "is not" test is conceptually the correct one since you want...

DBI problem: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061
I know this arises from time to time, and yes, I have tried everything mentioned in the MySQL reference manual I know the server (MySQL 5.1.50) is running. All of the following work perfectly: mysql -h localhost --port=33066 -u MyUID -pMyPassword merchants2 mysql -h 127.0.0.1 --port=33066 -u MyUID -pMyPassword merchants2 mysql -h 192.168.2.8 --port=33066 -u MyUID -pMyPassword merchants2 All the above connect and let me run any SQL statement. But the following scriptlet dies on the last statement with the error: DBI connect('database=merchants2;host=localhost','rejbyers',.....

Can't connect to X11 window server using 'localhost:0.0'
Hi. I'm using sendmail 8.12.9 for a project on RedHat Fedora Core 2 on my personal computer with a perfectly finctioning X window server. Part of this project requires me to modify sendmail to open a gui application. When I attempted this originally, I got the following error: "No X11 DISPLAY variable was set, but this program performed an operation which requires it." Figuring that sendmail for whatever reason unset it, I added called setenv() to set it and got the following error: "Exception in thread "main" java.lang.InternalError: Can't connect to X11 wind...

Removing the letters 't' 'i' 'x' and 'y'
Im having trouble with figuring out how to write a function which will remove the letters 't' 'i' 'x' and 'y' from any input string in matlab. for example modstr(pixy) should result in ans = 'p' or modstr(picture) should result in ans = 'pcure' if anyone could offer any help or hints i would really appreciate it. Thank You >> modstr=@(s) s(~ismember(s,'tixy')) modstr = @(s)s(~ismember(s,'tixy')) >> modstr('picture') ans = pcure % Bruno ...

Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (46)
Hi, Our hosting company is Yahoo! and we have a MySQL 4.1.6 database. phpMyAdmin 2.6.3 is installed and I can manipulate the db fine through that. However, when I try and connect through a PHP file using $db_hostname = "localhost"; $db_socket = ""; $mysql_host = $db_hostname; if (!empty($db_socket)) $mysql_host .= ":$db_socket"; $db_name = "mydb"; $db_user = "myuser"; $db_password = "mypass"; // Connect mysql_connect($mysql_host, $db_user, $db_password) or die("Can't connect to MySQL: '" . mysql_error() . "'"); I get the above error. How can I fix this? Thanks, - Dave laredotornado@zipmail.com wrote: > Hi, > > Our hosting company is Yahoo! and we have a MySQL 4.1.6 database. > phpMyAdmin 2.6.3 is installed and I can manipulate the db fine through > that. However, when I try and connect through a PHP file using > > $db_hostname = "localhost"; > $db_socket = ""; > > $mysql_host = $db_hostname; > if (!empty($db_socket)) > $mysql_host .= ":$db_socket"; > $db_name = "mydb"; > $db_user = "myuser"; > $db_password = "mypass"; > > // Connect > mysql_connect($mysql_host, $db_user, $db_password) or die("Can't > connect to MySQL: '" . mysql_error() . "'"); > > I get the above error. How can I fix this? > >...

CORRECTION : Can't connect to Xserver SHOULD BE Can't connect to XVNCserver
I've got a RH 9 machine running, with x/kde. From 2 different Windows machines (Win2k and Win98), I can't seem to connect to the vncserver on the RH system. (failed to connect to server is displayed, when I connect from the client) After looking at the System Service Configuration tool in KDE, the Status for vncserver shows "Xvnc is stopped". When I restart the vnc service, "VNC server start was successful is displayed in a message box, yet the staus still shows "Xvnc is stopped" What am I doing wrong ? -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE----- Hash: SHA1 On 21 May 2004 11:11:29 -0700, Tony C <cappy2112@yahoo.com> wrote: > I've got a RH 9 machine running, with x/kde. > > From 2 different Windows machines (Win2k and Win98), I can't seem to > connect to the vncserver on the RH system. (failed to connect to > server is displayed, when I connect from the client) > > After looking at the System Service Configuration tool in KDE, the > Status for vncserver shows "Xvnc is stopped". When I restart the vnc > service, "VNC server start was successful is displayed in a message > box, yet the staus still shows "Xvnc is stopped" > > What am I doing wrong ? On the server machine, go to the .vnc directory of the user who started vncserver. In that directory should be a log file which may contain something useful. chris -----BEGIN PGP SIGNATURE----- Version: GnuPG v1.2.4 (GNU/Lin...

Can't get 'CONNECT' response
I have an NEC laptop with an AGERE modem. I have a comms program which requires a CONNECT response after connecting to a remote modem. The modem dials and connects correctly but there is no response string. Have tried ATQ0, ATV1 but the modem still does not respond. Any ideas welcome! Thanks, Arthur "Arthur Richards" <fake@address.com.au> wrote in message news:3f946e42$1@dnews.tpgi.com.au... > I have an NEC laptop with an AGERE modem. > > I have a comms program which requires a CONNECT response after connecting to > a remote modem. The mode...

Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' PDO exception
Hi Environment: some version of Slackware, Apache 2.2.x, PHP 5.1.5, MySQL 5.0.24. The issue: I'm using Zend Framework Zend_Db component (which uses PDO). We have 2 mysql socket related settings in php.ini: mysql.default_socket = /var/run/mysql/mysql.sock mysqli.default_socket = /var/run/mysql/mysql.sock On MySQL command prompt, query "SHOW VARIABLES LIKE '%socket%';" returns the variable "socket" with correct (desired) value "/var/run/mysql/mysql.sock". But still, the output of phpinfo() contains the following lines in mysql and mysqli sections, r...

Seen this message? Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock'
Seen this message? Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' I got this trying to install DBI and DBD for mysql from CPAN. After fumbling, a comment by somebody said "Make /tmp world writable and set the sticky bit" OK so chmod uog+t /tmp (and I did +rwx too - was that wrong?) but no dice, so knowing that mysql has set up its socket in /var/lib/mysql/mysql.sock and finding no obvious way to change this default, I used a soft link in /tmp ln -s /var/lib/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock and now everything works right. But, have I compr...

'^' and '$' in Regular expression
Dear All: I am writing a regexp lib which can be accessed on http://code.google.com/p/snev/source/browse/#svn/trunk/tlab/regexp/new. It use the theory in dragon book, regexp->NFA->DFA. but when I try to match the '^'(begin of line) and '$'(end of line), some problems occurs. Other symbols except ^ and $ are 'really' characters, they can be the weights of the edges, but ^ and $ are not. And I try to match ^ and $ as '\n', and add '\n' to the ends of the text, but it seems not a prefect solution. Thanks. I hope this will not appear to be t...

'''''''''''''The Running Update/Append Queries Using VBA code Ordeal'''''''''''''' #2
Hi, Thanks for ur help there HJ. I know how to do the tasks you specified there. I would like for the update query to use field values from some of the fields on the form (frmInvoices) such as InvoiceNumber, DateFrom, DateTo. My problem is that an append/update query can't find the values in the open Form (frmInvoices) when I specify them as; [Forms]![frmInvoices]![InvoiceNumber] a select query has no problem finding the field values on a form. please help. Aaron Hi Aaron, Could you post the entire code that you are having trouble with? Now it is not possible to see what goes wrong. HJ "Aaron" <aaron@rapid-motion.co.uk> wrote in message news:260d7f40.0408120245.2f3d01f8@posting.google.com... > Hi, > > Thanks for ur help there HJ. > > I know how to do the tasks you specified there. > > I would like for the update query to use field values from some of the > fields on the form (frmInvoices) such as InvoiceNumber, DateFrom, > DateTo. My problem is that an append/update query can't find the > values in the open Form (frmInvoices) when I specify them as; > > [Forms]![frmInvoices]![InvoiceNumber] > > a select query has no problem finding the field values on a form. > > please help. > > Aaron First off, if you are not always using all the parameters specified in your form, then you have to add parameters to your query on the fly. Also, you can't just do something like qdf.SQL = "SE...

if str_mo not in ('','.') and str_da not in ('','.') and str_yy not in ('','.') Any shorter ?
Hi, there. =20 I'm just curious if it ever dawned on anybody how to abbreviate this line : if str_mo not in ('','.') and str_da not in ('','.') and str_yy not in ('','.')=20 =20 Igor Kurbeko Clinical Programmer Analyst 678 336 4328 ikurbeko@atherogenics.com =20 no brain no pain =20 how about: if not (str_mo in ('','.') or str_da in ('','.') or str_yy in ('','.')) OR if not (missing(str_mo) or missing(str_da) or missing(str_yy)) Eric On 22 Oct 03 21:13:37 GMT, ikurbeko@ATHER...

ERROR 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)
When i try to start my mysql server, i get this error ERROR 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) I usualy start it witn /bin/mysql I use Fedora core 3 Cristi ...

Can't connect to database using 'sqlplus <username>/<password>', even when ORACLE_SID is set.
Hi, As oracle user, I can use 'sqlplus <username>/<password>' to log in to a database, when ORACLE_SID is set. But when I'm login as root, and then set the ORACLE_SID, but 'sqlplus <username>/<password>' will give me the following error: ERROR: ORA-01034: ORACLE not available I tried 'sqlplus <username>/<password>@BSCS_RTX' and I can connect. I'm absolutely confuse on why I must use the alias to connect to the database. The database version that I'm running on is 8.1.6.3 Please please help. Thank you very much in advance. Best Regards, Jeffrey Yee "Jeffrey Yee" <jeffyee@hotmail.com> wrote > Hi, > > As oracle user, I can use 'sqlplus <username>/<password>' to log in to > a database, when ORACLE_SID is set. But when I'm login as root, and > then set the ORACLE_SID, but 'sqlplus <username>/<password>' will give > me the following error: > ERROR: > ORA-01034: ORACLE not available > > I tried 'sqlplus <username>/<password>@BSCS_RTX' and I can connect. > I'm absolutely confuse on why I must use the alias to connect to the > database. The database version that I'm running on is 8.1.6.3 > You need to start your database before you are able to connect to the database Try google and you will find the solutions :-) "Jeffrey Yee" <jeffyee@hotmail.com> a �crit dans l...

Windows as a 'database' server? I /don't/ think so...
This problem occured today. Luckly it was on a test database! Windows is *not* production ready... http://www.sql-server-performance.com/sql_server_performance_audit6.asp Torn_Page_Detection Because data pages in SQL Server (8K) and NT Server or Windows Server (512 bytes) are different sizes, it is possible during power failures, or if you are have disk driver or physical disk problems, for your database to become corrupted. Here's why. Every time the operating system writes an 8K SQL Server data page to disk, it must break up the data into multiple 512 byte pages. After the f...

A function with 'and' , 'not' , 'null' , 'car' and 'cdr'
What's this ? (defun enigma (x) (and (not (null x)) (or (null (car x)) (enigma (cdr x))))) "I suppose I should learn Lisp, but it seems so foreign." - Paul Graham, Nov 1983 On Wed, Oct 07 2015, CAI GENGYANG wrote: > What's this ? > > > (defun enigma (x) > (and (not (null x)) > (or (null (car x)) > (enigma (cdr x))))) Bad taste? It returns T if the list X contains nil as an element. It would be clearer to write (some #'null x). Helmut CAI GENGYANG ...

can I 'group' and 'concat' (instead of 'sum') ?
Hello, I know commands : select number, count(*) from db group by number and : select number, sum(size) from db group by number but is there the same command for the 'concat' function ? Something like : select number, concat(tag) from db group by number If not, how can I do it ? For example, I have a table (number, tag) : (1, 'EX11'), (1, 'EX12'), (2, 'EX21'), (3, 'EX31'), (3, 'EX32'), (3, 'EX33')... I'd like to have a result : (1, 'EX11EX12') (2, 'EX21') (3, 'EX31EX32EX33...

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/custcare/dbconn.inc on line 2
It's really strange. I downloaded the latest 4.0.16 RPM from mysql.com and installed it to my Fedora system, and did *not* do anything else (Actually I am completely new to mysql). I wrote a test php script to test mysql (ftp_connect('localhost', 'root');), but got the following error: Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/custcare/dbconn.inc on line 2 I ran phpBB2 installation page, got the same error. But it can connect to mysql using my computer name. Anyone can help??? On Mon, 12 Apr 2...

error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attrib
Hi I'm trying to compile an ADC Driver & come acrosss the following error. I've no experience writing drivers before, and hence have no clue how to fix it. Hope someone out there has encountered the problem & suggesst a fix for the same. The Error is I get is : qadc.c: At top level: qadc.c:97: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__' before 'qadc_read' make: *** [qadc.o] Error 1 [root@localhost qadc]# ########################################################################### ADC Driver Code ##...

error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attrib
Hi I'm trying to compile an ADC Driver & come acrosss the following error. I've no experience writing drivers before, and hence have no clue how to fix it. Hope someone out there has encountered the problem & suggesst a fix for the same. The Error is I get is : qadc.c: At top level: qadc.c:97: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__' before 'qadc_read' make: *** [qadc.o] Error 1 [root@localhost qadc]# ########################################################################### ADC Driver Code ########################################################################### #define MODULE #define __KERNEL__ #include <linux/config.h> #include <linux/module.h> #include <linux/kernel.h> /* printk */ #include <linux/fs.h> / #include <linux/errno.h> /* error codes */ #include <linux/types.h> /* size_t */ #include <linux/proc_fs.h> /* proc file system */ #include <linux/fcntl.h> #include <asm/system.h> /* cli, flags */ #include <asm/uaccess.h> /* copy from/to user */ /*Registers to get qadc access*/ volatile unsigned short * qadcmcr = (unsigned short *)0x40190000; volatile unsigned short * qacr0 = (unsigned short *)0x4019000a; volatile unsigned short * qacr1 = (unsigned short *)0x4019000c; volatile unsigned short * qacr2 = (unsigned short *)0x4019000e; volatile unsigned short * qasr0 = (unsigned short *)0x40190010; volatile unsigned short * qasr1...

SQL Server Management Studio can't 'see' the 2005 engine?? But can see 2000 ?!?
Hello, I had SQL2000 server running fine on the windows 2003 box. I then installed SQL 2005 Express. They both worked together fine. I then uninstalled SQL 2005 Express and installed SQL 2005 Server. But when I open SQL Server Management Studio, I can only connect to the SQL 2000 engine. In the Object explorer, it says v8.0.2039 (which I think is SQL 2000 Server, because I can see the existing SQL 2000 databases). How can I get SQL Server Management Studio to 'see' the SQL 2005 database engine so I can create tables? I *think* its running because there is the 'sqlservr.exe...

can't use 'theta' as a variable in symbolic expression
Hi, This statement radius_eqn = sym('r = a*(1-e^2)/(1+e*cos(theta))'); produces this error message: ??? Error using ==> sym.sym>expression2ref at 2408 Error: argument must be of type 'Type::Arithmetical' [cos] Error in ==> sym.sym>char2ref at 2378 s = expression2ref(x); Error in ==> sym.sym>tomupad at 2147 S = char2ref(x); Error in ==> sym.sym>sym.sym at 102 S.s = tomupad(x,''); whereas radius_eqn = sym('r = a*(1-e^2)/(1+e*cos(t))'); works fine (but is less readable). F...

difference between ',' and 'a,'
Small question. In gforth is there a difference between the words ',' and 'a,'? I'm thinking not, so perhaps another question, why have both ',' and 'a,'? Thanks Should be the same, in gforth: see , : , here cell allot ! ; ok see a, : , here cell allot ! ; ok On Friday, January 9, 2015 at 5:46:04 AM UTC-8, beeflo wrote: > Small question. In gforth is there a difference between the words ',' and 'a,'? > > I'm thinking not, so perhaps another question, why have both ',' and 'a,'? > > Thanks beeflo <beeflobill@gmail.com> writes: >Small question. In gforth is there a difference between the words ',' and 'a,'? > >I'm thinking not, so perhaps another question, why have both ',' and 'a,'? In Gforth itself, there is no difference. In Gforth's cross compiler, "a," is there for addresses, and "," is there for other cells; addresses can then be relocated when loading the image. - anton -- M. Anton Ertl http://www.complang.tuwien.ac.at/anton/home.html comp.lang.forth FAQs: http://www.complang.tuwien.ac.at/forth/faq/toc.html New standard: http://www.forth200x.org/forth200x.html EuroForth 2014: http://www.euroforth.org/ef14/ ...

Web resources about - Can't connect to Express 10g 'homepage' - comp.databases.oracle.server

Resources last updated: 3/20/2016 2:35:02 AM