f



configure: error: could not find an LDAP library

Dear all,

  I am trying to configure Apache version 2.0.52 enabled ldap. My
OpenLDAP is under /dir/openldap. I found configuration error. Anybody
help me please.

Here is my config command ....

 env CPPFLAGS="-I/dir/openldap/include" LDFLAGS="-L/dir/openldap/lib"
../configure --prefix=/opt/apache --enable-ldap
--with-ldap=/dir/openldap

Config error ..........

 checking for ldap support...
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
checking for ldap_init in -l/opt/openldap... no
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
checking for ldap_init in -l/opt/openldap... (cached) no
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
checking for ldap_init in -l/opt/openldap... (cached) no
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
/export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
`ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
checking for ldap_init in -l/opt/openldap... (cached) no
configure: error: could not find an LDAP library
configure failed for srclib/apr-util

0
mitchell
2/26/2005 3:25:32 AM
comp.infosystems.servers.unix 3274 articles. 0 followers. Post Follow

1 Replies
1668 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 33

After the Apache build bails like you describe, change into the 
srclib/apr-util directory, and run:

../configure --prefix=/opt/apache \
--with-ldap-include=/dir/openldap/include \
--with-ldap-lib=/dir/openldap/lib/ \
--with-ldap=ldap --with-apr=../apr

make

Then go back to the top-level and re-run 'make'.  It should finish fine.

Cheers,

Brent



-- 
Netmojo Systems
http://netmojo.ca


mitchell wrote:
> Dear all,
> 
>   I am trying to configure Apache version 2.0.52 enabled ldap. My
> OpenLDAP is under /dir/openldap. I found configuration error. Anybody
> help me please.
> 
> Here is my config command ....
> 
>  env CPPFLAGS="-I/dir/openldap/include" LDFLAGS="-L/dir/openldap/lib"
> ./configure --prefix=/opt/apache --enable-ldap
> --with-ldap=/dir/openldap
> 
> Config error ..........
> 
>  checking for ldap support...
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
> checking for ldap_init in -l/opt/openldap... no
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
> checking for ldap_init in -l/opt/openldap... (cached) no
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
> checking for ldap_init in -l/opt/openldap... (cached) no
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap_ldap_init': not a valid identifier
> /export/home/mydir/httpd-2.0.52/srclib/apr-util/configure: unset:
> `ac_cv_lib_/opt/openldap___ldap_init': not a valid identifier
> checking for ldap_init in -l/opt/openldap... (cached) no
> configure: error: could not find an LDAP library
> configure failed for srclib/apr-util
> 
0
Brent
6/9/2005 8:53:41 PM
Reply: