f



LabVIEW 8 does not close ref's the same as LabVIEW 7!?!

Hello!
 
I have been struggling with a difference between LabVIEW 7 and 8 in how the Close Reference functions for Active X objects. In order to fully understand the problem, let me first explain the process of how I got here.

I have an application in beta testing and we noticed a huge memory leak in LabVIEW 8, 8.2. I took a snippet of the code and worked on it a while to reduce the memory leak. I was closing every reference and could not explain it so I wrote the same code in VB and saw no memory leaks. I implemented the same code in LabVIEW 8 and still saw a memory leak. The code opens a graph control from a third party vendor and draws it. Each time the graph is drawn in LabVIEW 8, it costs about 30-40k. We have 8 graphs in our application bringing each iteration to 240-320k. The users are going to be reviewing between 96-384 samples in one sitting but we have no control over when the program quits. 384 samples reviewed in the graphs is 92,160k as a minimum. I was frustrated and about to send it to the thrid party vendor, AB Sciex, but they only had LabVIEW 7.1. So I converted it back to 8.0 and then to 7.1.1. I ran the code in 7.1.1 and there were little to no memory leaks! I even tried it in LabVIEW 7.0 and it worked the same as 7.1.1.
I monitored the memory of LabVIEW through the task monitor in Windows XP. I have tried it on a few XP machines and a 2000 machine and same answer on all. I also built a Task Monitor tool using .NET to graph the memory of the LabVIEW process. I verified that running the .NET example as an exe and the windows based task monitor behave the same and produce the same result.

So, I have an example that works in VB, LabVIEW 7.0 and 7.1.1. but 8.0 and 8.2 cause memory leaks! I have tried numerous things to force the removal of the references but nothing seems to have worked. Here is a list of things I have tried in LabVIEW 8 to force the closing of the reference:
- Error detection after each property node/invoke node to catch any errors for the mem leaks
- Deallocate Memory function is placed in every VI.
- All VIs running in the User interface thread to avoid thread collision, also tried running in the IO thread.
- Debugging turned off on all VIs.
- All references converted to controls (instead of constants) and made not visible on the front panel. I hoped this would not force an update to the FP or memory.
- All Open and Close references are in seperate SubVIs for memory deallocation.
- Time delay of 3 seconds in between each property node/invoke node to make sure deallocation can occur.
- Forced recompile and saved all. Rebooted in between all attempts and changes above.
- Put all code and ocx control in a SubVI and called it through the main program as a SubPanel. I can see memory deallocation, but its not a full deallocation. It deallocates about 40k, but the load eats up 80-90k. VB and LV7 deallocate about 20k, increase 55k for the load, then drops 30k after the load and results in about 3-4k in memory for LabVIEW.

I am hoping through this post that someone can help me out with understanding why LabVIEW 8 would handle closing references differently than that of LabVIEW 7. I feel as though i have attempted nearly everything I can to get LabVIEW 8 to work with this example. I have an open reference (ha thats funny) with NI to look at this but wanted to see if any of you had any thoughts? Thanks!

Try it out for yourself here please....
<a href="http://www.pvisys.com/customerdownload/NI/Analyst-ChromGraphLV71.zip" target="_blank"> LabVIEW 7.1 Code (1.1Mb)</a> 
<a href="http://www.pvisys.com/customerdownload/NI/Analyst-ChromGraphLV82.zip" target="_blank"> LabVIEW 8.2 Code (1.1Mb)</a> 
<a href="http://www.pvisys.com/customerdownload/NI/Analyst14.zip" target="_blank"> Third Party program(77MB)</a> 
<a href="http://www.pvisys.com/customerdownload/NI/LV71_vs_LV82-Analyst.PNG" target="_blank"> Memory
0
x9561 (148441)
1/29/2007 6:40:10 PM
comp.lang.labview 35213 articles. 1 followers. vasusachin24 (1) is leader. Post Follow

1 Replies
810 Views

Similar Articles

[PageSpeed] 22

I didn't run the code, and I don't think there should be a difference between 7 and 8 (meaning this might be a bug), but I can give you some advice.
First, the Request Deallocation won't help. ActiveX reference refer to external resources, so LV will not dispose of them automatically until the VI goes idle.
Second, if you look inside the "open wiff" VI, you will see that you do have a memory leak. You're wiring a reference in, getting another reference inside and wiring that one out, without closing the original reference. I don't know if this is enough for your leak, but you might have this elsewhere as well.
Third, you might want to see if you can monitor the memory usage of specific VIs using the profiling tools. I don't know if this applies to ActiveX references as well, but it might help.
Fourth, if you have an error when dequeuing, your program will get stuck. This has nothing to do with the memory leak and will probably not happen, but I just thought I should mention it.
BTW, I like the error handling VIs. I haven't had the time to run them, but if I understand correctly what they do, it sounds interesting.
0
x9561 (148441)
1/29/2007 7:40:09 PM
Reply:

Similar Artilces:

labview 8.0 to labview 7.0
Hi, Can somebody save the below VIs in LV 8.0&nbsp;for LV 7.0, please... ?! Find Power Interrupt Time.vi: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/335061/1/Find Power Interrupt Time.vi Remove Element(s) from Array.vi: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/335061/2/Remove Element(s) from Array.vi Hi Partha,Here are the VIs in LV7.0.Have a nice day Find Power Interrupt Time.vi: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/335070/1/Find Power Interrupt Time.vi Remove Element(s) from Array.vi: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/335070/2/Remove Element(s) from Array.vi ...

labview 8.5 to labview 7.0
i am on my labview working with 8.5but at work, we only have labview 7.0.what would be my best way to get my vi to be 7.0?thank you so muchMessage Edited by krispiekream on 06-19-2008 03:59 PM In order to go from LV 8.5 to LV 7, you will need to have LV 8.5 (save it back to 8.0), LV 8.0 (save it back to 7.1) and LV 7.1 (to save back to 7.0). If it's only a few small VI's, you can post them on the forum and ask someone to do the saves for you.&nbsp; (Best if you do the save back to 8.0 and&nbsp;post that in order&nbsp;to eliminate 1 of the 3 steps for whoever will do the rest of the conversions for you.) yeah. great.. i did all those steps.i went from 8.0 to 7.1i dont have labview 7.1 so i can't go to 7.0.can someone please help me. Code.zip: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/333708/1/Code.zip Hey Krispiekream, &nbsp; Please try the attached to see if it works with LV7.0 &nbsp; Hopefully it does!! &nbsp; &nbsp; Copy 7.0.zip: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/334253/1/Copy 7.0.zip thank you so much. i'll try it right now. hi there,i somewhat got it to work.but i am having this error everytime i try to save it.does anyone know how i can get rid of it?<img src="http://forums.ni.com/attachments/ni/170/334653/1/untitled5.PNG"> Message Edited by krispiekream on 06-24-2008 06:02 PM untitled5.PNG: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/334653/1/untitled5.PNG You might want to look into <a href=&...

upgrading cRIO from Labview 7 to Labview 8
Hi again :) I have a cRIO system that is running Labview 7. It runs fine. No problems. We've upgraded to LV8 and I'm wondering if I should convert the LV7 system to LV8. The only reason I would do this is because for me LV8 is much easier to work with regarding cRIO (using DMA, setting up the project etc.). Now, if I attempt to upgrade the LV7 cRIO system, what kinds of problems will I run in to? I assume it means formatting the cRIO, installing LV8, converting the program from LV7 to LV8... &nbsp; Is there an FAQ regarding this, specifically about the cRIO? &nbsp; Thanks, Jeff...

Error Code &quot;1097.....this might corrupted LABVIEW's memory..........&quot; appears after exit the labview and re-start labview
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;I have a probelm when I use the "tool/import shared library(.dll)" wizard&nbsp;to generate the&nbsp;API from C. &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; The API &nbsp;works correctly when I complete the wizard, but after I exit labview and re-start labview to run&nbsp;the API&nbsp;again. The error 1097 code "......this might corrupted LABVIEW's memory.............."appears. &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;The only solution now is to re-generate or update the wizard to&nbsp;generate the API. &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;I try to find the answer in &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a href="http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/58596F5D41CE8EFB862562AF0074E04C?OpenDocument" target="_blank">http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/58596F5D41CE8EFB862562AF0074E04C?OpenDocument</a>&nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; The paragraph in above article shows ........................... &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; "LabVIEW does not crash until it is closedThe most likely problem is that the DLL function being called has corrupted th...

Labview 7.0 Vs Labview 8.2 Issue?
Hello, For a independent study Labview class I'm taking, I am trying to create a program that will input two different wav files and combine parts of them together for audio output. The first file I am trying to cut out the bass lines and replace them with the bass lines from the second file. Kind of like turning the second file into a karaoke version and filling in the vocals with the vocal line from the first file. A second option is simply taking the instrumentals from a song (a wav file containing only the bass line) and adding them to the first file after cutting out the original bass line of the first if this isn't possible. I found the attached file while searching for information/examples as to how to do this - it was originally posted at:http://forums.ni.com/ni/board/message?board.id=170&amp;message.id=74618&amp;requireLogin=FalseI tried running the file in Labview 8.20 and it came back with the error that "Build Screen.vi not found." I have searched for this file to download but have come up with nothing.Also, any tips/pointers/comments (or "there is no way this is possible") are much appreciated and very welcome. I have been searching to see if there is anything like this that has been done before and as of yet haven't been able to find anything. I am pretty new to Labview but I am a quick learner and I have a professor working with me on the project that is very familiar with Labview. However, it's spring break right no...

If i have a labview .vi file(and labview) but i want to open it in a computer that doesn't have labview, how would i do it??
Okay, i have a made a labview program and save it as.vi. &nbsp; Let's say that it is a program that when opened and you hit run it shows a sine wave. &nbsp; Now if i wanted to open up the program without Labview, ( i don't need to modify it) on a computer that doesn't have labview. How would i go about doing this?? &nbsp; Thanks, K ...

How can I run a labview 7.2 vi in labview 8.2
We have several versions of labview running different test and control functions in our facility. There are labview 7.2 VIs in a production setting I wish to reproduce in the test lab. Can I convert them to run on 8.2 or do I have to recreate them in 8.2. I tried to open one in 8.2 and got multiple SubVI's that were not in my program library.. most dealing with AI manipulation. &nbsp; And make sure you have backup copies of your 7.x code. Once you load and save in 8.2, it is a lot of work to get them back to 7.x. Note I used 7.x because I am unaware of LabVIEW version 7.2 even existing. 7.1.1 was the last release prior to 8.0 ...

Why multihreaded soft worked under Labview 7 but is slower under Labview 8.2.1
Hello all ! &nbsp; I have a multithreated software developped under Labview 7.0. Under this version, multithreading can be enabled/disabled via the&nbsp;options menu&nbsp;/ performance &amp; disk section. This is not present under Labview 8.2.1. &nbsp; My software works properly under LW7 but is slower under LW8.2.1...how can I configure labview and or my vi&nbsp;to make it running as well as&nbsp;under LW7 ??? Is there a "hidden" option to enable/disable multithreading under LW8.2.1 ?&nbsp; &nbsp; Thank you for your help &nbsp; remi To disable multithreading, add ESys.StdNParallel=0 to the ini file. (See: <a href="http://digital.ni.com/public.nsf/websearch/2F606AD236C606008625718E00561A62?OpenDocument" target="_blank">http://digital.ni.com/public.nsf/websearch/2F606AD236C606008625718E00561A62?OpenDocument</a>) However, it is not celar that this is the problem. Did you save the entire hierachy under 8.2.1 after conversion (of course after making sutable backup copines of the 7.0 version ;)). Freshly converted, but not yet saved code runs typically much slower. Also, what do you mean by "slower" 10% slower, 10x slower? How do you measure speed? Thanks for your quick answer altenbach. The tips given at this link will really be useful to me! It seems that I made a wrong conversion of the files...fortunately I made suitable backup of the 7.0 version :smileywink:. I will investigate mor...

.net return type different on LabView version 7.1 v's 8.20
Hi, &nbsp; I'm trying to communicate with an external API from within Labview. &nbsp; The atttached&nbsp;doc shows the&nbsp;problem i'm seeing. When write this vi in Labview version 7.1, 'accessLevel' is returned as a refnum. When I write the same vi in version 8.20 'accessLevel' is returned as a string (correct). &nbsp; Is there a way to return the correct data type in version 7.1? &nbsp; Thanks code interface.doc: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/237323/1/code interface.doc Hi James, Thanks for the tips! I'm using Net 2.0 so I'll try the 7.1.1 patch you recommend. When I wire the refnum to an invoke node there are no methods available so no luck there. I'll let you know if the patch works out. Thanks again, Filbert&nbsp; ...

Would a LabVIEW 8.5 Executable play nice with LabVIEW 7.1 Development on the Same System?
Our testing computer right now just has the user&nbsp;run the corresponding .vi file since we have LabVIEW 7.1 installed on the computer. &nbsp; If I use 8.5 to compile this .vi to an executable, I realize that I must install the run-time support for 8.5.&nbsp; My question is what effect will installing the 8.5 run-time have on the ability to continue to run the other 7.1 VIs with LabVIEW 7.1.&nbsp; &nbsp; Should I be concerned with losing MAX settings when installing the run-time support for 8.5? I want to be able to run 8.5 executables but also able to open up a 7.1 .vi file in LabVIEW 7.1 and run it that way also. &nbsp; Thanks for your help! I have 8.5 on my system and the idea is to slowly replace the running of the .vi files with .exe files, I was just curious in case my .exe doesn't work I can still run the tests with .vi in the mean time. &nbsp; Thanks for your help folks! &nbsp; ...

opening a labview 8.5 file with labview 8.21
Hello,I was working on a project at home with labview 8.21, I nearly finished this project but I addes some stuff at school where they have labview 8.5.Today I wanted to open the labview file on my computer, but It gave an error: labview load error 9: Vi version 8.5 is newer then&nbsp;labVIEW version 8.2.1.Is there any way I can open the file on my computer?Or can I save the file at school als a 8.2.1 file? thnx in advance,Seppe Hi Seppe, just save it in school using "Save to previous" from the file menu... You'll have to reopen the file on a computer with LV 8.5.&nbsp; From there you can do a Save as Previous Version to save back to LV 8.2.1 Hi Seppe, if you have LabView 8.5 you can save your vi for previous verions (8.2.1 and 8.0)Mike ok, thnx for all the correct answers ! ...

labview 8.2 llb run with labview 8.5
On the PC I have delete labview 8.2, but I dont find the CD for reinstall. I have a .llb file made with labview 8.2, Can i run it with labview 8.5 or download labview 8.2, I muss install ii rapidelly. &nbsp; tks Costello, you can update the VIs within the LLB to LV 8.5 if they do not have their blockdiagram removed.....hope this helps,Norbert How can I update ? When I start the .vi in the lbb he dont found somme .vi located in DAQmx (wrtie.lbb, start task.lbb,...) How can i install this lbb? thks Costello, if you get loading errors when opening one VI from the LLB like you the ones you get, you have missing components.Since you spoke of DAQmx, i asume that you didn't install NI DAQmx on your machine. You should catch that up.hope this helps,Norbert ...

How to open Labview 8.5 VI in Labview 8.2
Hi I am using LabVIEW 8.2.I found one ook modulation example project(http://decibel.ni.com/content/docs/DOC-1394),it was developed in Labview 8.5.I have to oepn this one in My system mean in Labview 8.2.Please tell procedure.Is it possible or not.?Thnaking you sir. It is not possible directly. Somebody with access to version 8.5 needs to save it for version 8.2. Could you attach that particular vi in your post so that somebody can save it for 8.2 Thanks, Mathan Or you can install Labview 8.5 demo. Works for 30 days.... Hi Mathan,Thanks for your reply.i need OOK Modulation (FPGA).VI and OOK Modulation (HOST).VI in version 8.2Here i am attaching this two vi please save it in version 8.2 and send to me.Thanking you Sreenivasulu.O OOK Modulation.zip: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/324620/1/OOK Modulation.zip Hi Sreenivasulu.O, i�m not sure if they are enough, but here they are. :smileyhappy: Mike OOK Modulation (FPGA).vi: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/324624/1/OOK Modulation (FPGA).vi OOK Modulation (HOST).vi: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/324624/2/OOK Modulation (HOST).vi Hi Mike,i got error like this.Here i am attaching two error image what i got.please check nad correct me.One more "OOK_Pack Bits for transmission.VI"&nbsp; and "OOK_Configuration IF RIO for Transmission.VI" was not found.Thanking you sirSreenivasulu.O ook_error1.JPG: http://forums.ni.com/attachments/ni/170/327671/1/ook_error1.JPG ook_error2...

Installation of LabView 8 after LabView 6
Good afternoon everybody, &nbsp; I've got a big problem with LabView. The fact is that I begin with this software... I've just installed LabView 8 on a computer where LabView 6 was installed. Once the installation finished, I tried to launch a VI That was developped under the old version. &nbsp; The problem is that two VI can't be found : - AI Sample Channel.vi - AI Acquire Waveform.vi Therefore, I can't use anymore the program that was working before... What is the solution to get everything ok please ? Thank you very much ! SylvianTriquigneaux, the VI will now...

How can I get handle(s) to and poll non-LabVIEW window(s)/application(s) from LabVIEW?
Want to launch&nbsp;EXE from LabVIEW, wait for user to finish with EXE's UI, and once they closed it, return execution flow in LabVIEW. Cool, no problem. Used the System Exec VI and with the "wait until completion" = TRUE the EXE never launches. Not sure why. With the "wait until completion" = FALSE, the application runs with no problems, but now LabVIEW no longer waits.&nbsp; Can't tell when user is done. Work around idea... Once the Sys Exec VI launches the EXE, wait&nbsp;and poll some Windows API call to see when the window for the specific EXE closes. Cool. I know G and no C.&nbsp; What I would ideally like is a DLL, that I can wrap with the DLL Import Wizard.&nbsp; Of course best would be a VI and the wrapped API call. Any ideas? You could try it with a pipe. With a pipe you can open an exe, and interact with it through a read and write reference. Although in your case the exe might not start, since the normal sysexec doesn't start it... http://forums.ni.com/ni/board/message?board.id=170&message.id=270461&requireLogin=False Regards, Wiebe. ...

Integration of two different labview infinity projects and how to import labview's calcutation into flash animation
1) I have a labview project for strength gauge using flex sensor and another labview project on tracking the brightest light intensity of image captured by webcam. &nbsp;&nbsp;&nbsp; How do i integrate both together? 2) How do I show simple animations of the measurement result? &nbsp;&nbsp;&nbsp; For e.g if I am doing a measurement and position tracking of a bow and arrow game using labview program, &nbsp;&nbsp;&nbsp; how do i show the bulleye's and whether the user has hit on the bull's eye? &nbsp;&nbsp;&nbsp; Is it possible to import flash animation of the bull's eye? How do i do that? this may be an solution for your first question. the project file of LabVIEW is a XML file. you can open it with a txt editor, such as notepad, ultraedit, and so on. or a XML editor is prefer. then try to integrate (copy and paste) the part of the content&nbsp;two project. it maybe works. i think. hehe. ...

Is LabVIEW 7.1 Aug2005 identical to LabView 7.1 May2005?
I am attempting to have a coworker at a remote site set up their PC with the exact same software as one that I have here.&nbsp; I used the August 2005 CDs from Developer Suite.&nbsp; My coworker tells me that he has the TestStand 3.1, and the Device Driver CDs from the Aug2005 Dev Suite shipment, but he can only find LabView 7.1 from the May2005 delivery. &nbsp; I would like to safely&nbsp;assume that LabView 7.1 is LabView 7.1, regardless of whether it was shipped in May or August, but it is really important to me to make absolutely sure that we end up with the same software v...

change a LabVIEW array outside LabVIEW and keep updated in LabVIEW
change a LabVIEW array outside LabVIEW and keep updated in LabVIEW hi, I am Interfacing a FrameGrabber with LabVIEW using a frame grabber SDK(dll). The memory managment of this FG allow you to allocate your own Array and to give a pointer to this Array to the memory manager. Then when you acquire with the frame grabber, the acquired image will be directly accessible in your array. 1.I give to the FG memory manager a pointer to the Labview array through a SDK Dll function. 2. I run the acquisition 3. I display the array My problem is that the Array is allways displayed with it initial val...

Can LabView 8.5 read LabView 8.5.1 VIs
Since LabVIEW 8.5.1 is only a bug fix, can LabVIEW 8.5 read any VIs generated in LabVIEW 8.5.1? Simple answer YES. But it&nbsp;will the VIs compile so it is a good idea to make a mass compile in the folder where the VIs are. ...

LabVIEW 8.0 changed a constant that was wired to a Case structure to a hidden control to maintain compatibility with LabVIEW 7.1 and earlier.
Y am i getting this msg? Hi, muks, This happened because "...LabVIEW does not compile code on the block diagram that does not execute. For example, LabVIEW does not compile any code that exists within the inactive subdiagrams of the Conditional Disable structure. In addition, LabVIEW does not compile code within a Case structure that has a constant wired to it that would not execute the case with the code..."In the other words, if you have case structure, which is wired to T/F constant, then prior to version 8.x both cases will be compiled. From version 8.x the only "executed" case will be compiled. So, LabVIEW replaces constant with control for ensure that both cases will be compiled as before. refer to <a href="http://zone.ni.com/reference/en-XX/help/371361A-01/lvupgrade/labview_8_0_features/" target="_blank">this document</a> best regards,Andrey. Got it andrey thanx ...

Compatability from Labview 5 to labview 7 express?
I am having a problem where I may have to write a VI on labview 5 on one computer, then move it to a second computer running labview 7 express. Are there any compatability issues I may have to deal with in doing this? there is not supposed to any compatibility issues with version 5. You would have a problem going backwards from 7 to 5 but not from going from 5 to 7.At least that is the way it is supposed to work. Joe Hello Kura, LabVIEW 7.0 will open and convert LabVIEW 5 VI=92s. There are occasionally conversion issues, just depending on what is involved in the VI (the bulk of which bein...

From Labview 7.1 help, can't load example vi's
Quick question:<br><br>When in Labview 7.1 Help, I can no longer load examp= le vi's. I receive a message: "An error occurred ? The NI HelpServer could= not be found."<br><br>A search on the NI website finds this issue listed &= a solution given for Labview version 7.0. It is suggested to:<br><br>Solu= tion: NI HelpServer is one of two services which open TCP/IP ports to commu= nicate with other NI applications running on your computer, such as the NI = Example Finder and the LabVIEW Help. By default, LabVIEW 7.0 will launch th= is serv...

DSC module 7.1 labview 7.1, new controls and functions not showing up in labview
Dear Reader, I have installed labview 7.10 (also tried update to 7.11) and DSC module 7.1 I thought I would get additional functions and controls in labview due to installation of this module, but I do not see addtional controls or functions, althought I have searched for them and set the controls to "advance" etc. Anyone any idea what I have to do. thanks and regards. ...

Unable to install labview in the new mac using the 'labview CD for Power Mac'
I have got a 'Labview full development system for power macintosh'. I have to use labview for some application and so I tried installing labview in my imac using this CD. The CD gets ejected out by itself. I tried it in a Mac laptop. There it opened, but when I try to install it, it gave the following message: 'You can't open the application 'Install Labview' because the classic environment is no longer supported'. Please note that the macs that I used are Intel based. What is the cause of this problem? What is the solution?The version of the software is : 6.0Please do the needful.Thankyou,Pavithra Souriraj The version you are trying to install was apparently written for Mac OS 9 or earlier, hence the reference to the Classic environment. The Classic environment is an emulation of OS 9 under OS X. However, Apple did not start using Intel processors until several years after the introduction of OS X, so they (Apple) did not develop an OS 9 emulator which will run on Intel based Macs. You cannot run LV 6 on an Intel based Mac. This is an Apple issue, not a National Instruments issue. LV 6 runs fine under OS X on a PowerPC Mac, as do several other versions.You will either need to get an older Mac or a newer version of LV. I am not sure which is the earliest version which will run on an Intel Mac.LynnUsing LV on the Mac since version 1.2 Hello Pavithra, Thank you for contacting National Instruments.&nbsp; Please look at this article for your ...

Web resources about - LabVIEW 8 does not close ref's the same as LabVIEW 7!?! - comp.lang.labview

Resources last updated: 3/19/2016 4:49:34 PM